Accofisc - KMO-advies

KMO-advies

Samen ondernemen

Accofisc is een ondernemend boekhoudkantoor. Wij staan schouder aan schouder met de ondernemer in u. Onze adviesrol wordt daarbij almaar belangrijker. Uiteraard vertrekken we steeds van de cijfers, maar onze dagelijkse contacten met ondernemers uit de meest diverse sectoren zorgen voor een frisse kijk op uw zaken.

Op basis van onze inhouse kennis en ervaring begeleiden wij u bij al uw belangrijke beslissingen als ondernemer. Van de opstart tot de eventuele overname van uw zaak. Dankzij onze begeleiding hoeft u niet als enige uw hoofd te breken om knopen door te hakken. Samen met u kijken we vooruit en bepalen we de juiste keuzes en beslissingen.

Accofisc biedt onder andere volgende diensten aan:

  • Opstartadvies: we begeleiden u bij het opstarten van uw eenmanszaak of vennootschap. We vervullen alle bijhorende wettelijke formaliteiten, adviseren over de aangewezen structuur en zorgen dat u alle slaagkansen benut.
  • Overnameadvies: we zorgen voor begeleiding van A tot Z zodat u op beide oren kunt slapen. In een eerste fase maken we een correcte waardering op, detecteren we opportuniteiten en onderzoeken we de haalbaarheid. Op basis van onze goede bankrelaties zoeken we vervolgens naar de ideale financiering. In combinatie met een sluitend overnamecontract en een due diligence onderzoek zorgen we ten slotte voor een geslaagde overname.
  • Waardering en verkoop van uw zaak: uw onderneming verkopen? Begin er op tijd aan en ga planmatig te werk. Wij helpen uw zaak te optimaliseren voor het verkoopproces start, we waarderen aan een correcte marktprijs en plaatsen uw zaak in de markt. We beschikken over een netwerk van kandidaat-investeerders, zodat we uw zaak in alle discretie kunnen verkopen. Een sluitend overnamecontract en de correcte prijs vormen de hoekstenen van een geslaagde overname.
  • Investeringen & kredietaanvraag: bij grote investeringen maken we een haalbaarheidsstudie, berekenen we de return-on-investment en negotiëren we voor u het meest geschikte krediet.
  • Rapportering: een goede rapportering vormt de basis van een goed beleid. Met een uitgebreide, tussentijdse rapportering geven we u inzicht in uw business, merkt u snel evoluties op en brengen we potentiële problemen zoals een dalende rentabiliteit of de nood aan cashflow aan het licht. Door het opstellen van KPI’s gekoppeld aan rapportering ziet u snel of de targets gehaald worden. Dankzij onze Green Eye View hebt u op ieder ogenblik een unieke kijk op uw zaak aan de hand van een begrijpbare rapportering. Wij maken op een eenvoudige manier, en op uw maat, de rapporten die voor uw onderneming essentieel zijn.

Onze begeleiding strekt zich uit van A tot Z. Met een centrale rol voor open communicatie met de ondernemer.