Icon overname begeleiding 3Overname begeleiding

De zoektocht

Is het moment aangebroken om van je welverdiende pensioen te genieten of een andere weg in te slaan? Dan kan de zoektocht naar een overnemer beginnen. Of wil je zelf een andere onderneming overnemen? Accofisc gidst zowel kopers als verkopers naar een succesvolle overname. Wij zorgen al meer dan 40 jaar voor een goede nachtrust bij de ondernemers.

Waardering en verkoop

Wil je je onderneming verkopen? Wij helpen je bij de optimalisatie van je zaak vóór het verkoopproces start. We waarderen aan een correcte marktprijs en plaatsen je zaak in de markt bij ons netwerk van kandidaat-investeerders. Ook de opmaak van de overnamecontracten en de uitvoering van het due diligence onderzoek behoren tot onze vaste overnamediensten.

WIT 20221117 153007 1 filter accofiscweb

Overname van apotheken, onze specialiteit

Bij het overlaten van een apotheek willen de overlaters vooral een goed afgehandelde verkoop, aan een correcte prijs, rekening houdend met nalatenschap, zonder kopzorgen op alle gebied. Dit geldt bij verkoop aan derden en nog belangrijker aan familie. De correcte prijs is niet zomaar een optelsom van zaken uit de balans of jaarrekening.

Bij het aankopen van een apotheek is naast de uitgebreide financiële analyse ook de analyse van de apotheek zelf een kernpunt. Niemand wil een kat in een zak kopen en wil vooral dat het een haalbare kaart is.

Het landschap van de apotheken is de laatste 5 jaar danig gewijzigd. Het internetgebeuren en de technologie heeft zijn vaste plaats. Een prijsbreker voor de OTC markt is nu ook al een tijdje aanwezig. De overheid wijzigde de laatste jaren een heel pak zaken die een impact hebben op de rentabiliteit en de beleidsnota van het ministerie (04/2017) die nog niet bekrachtigd is zorgt voor verwarring.

Hoe kunnen apotheken meer samenwerken, samensmelten ?

Hoe schat je dit in? Daarvoor heb je kennis van zaken nodig ivm de specifieke facetten van de apotheek, het eventuele vastgoed in de overname, de te gebruiken fiscale optimalisaties.

Deze professionele kennis etaleren wij graag onafhankelijk van enige instantie en volledig volgens de behoeften van :

  • de jonge apotheker op zoek naar zijn droomapotheek;
  • de reeds actieve apotheker op zoek naar uitbreiding;
  • de investeerder.

Als boekhoudkantoor beheren we zelf honderden boekhoudingen van apotheken. Deze unieke kennis bezorgt ons een uitstekend en broodnodig inzicht als raadgever in de werking en de evolutie van de apotheken.

Dagdagelijks adviseren wij onze klanten in financieringen en financiële planning in nauw contact met onze raadgevers bij de verschillende banken die een vooraanstaande rol spelen in de apotheekwereld.

Bekijk hier ons aanbod op Overnamemarkt.

WIT 20221117 180419 filter accofiscweb
DSC07847

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.