Een vzw is een organisatie zonder winstoogmerk. Dat betekent echter niet dat de boekhouding van deze organisaties niet correct en professioneel moet aangepakt worden. Ook vzw’s hebben namelijk administratieve, boekhoudkundige, fiscale en wettelijke verplichtingen.

Accofisc is thuis in de eigenheid van de non-profitsector. We ondersteunen dan ook tal van sportclubs en andere verenigingen met professioneel advies. Bij de oprichting én daarna.

Een vzw oprichten?

Heb je plannen om een vzw op te richten? Daar komt heel wat bij kijken. Accofisc maakt je wegwijs door de wetgeving en helpt je met de administratieve formaliteiten. Denk aan de opmaak van de statuten, het aanvragen van een ondernemingsnummer of de neerlegging van de oprichtingsakte. Dankzij onze grondige voorbereiding schiet je vereniging zonder zorgen uit de startblokken.

Non-profit

Advies op maat van vzw’s

Ook voor vzw’s gelden fiscale en wettelijke verplichtingen. Die zijn weliswaar verschillend voor kleine en grote vzw’s. Accofisc zorgt ervoor dat je door het bos de bomen ziet. Daarnaast staan we je bij op fiscaal en juridisch vlak, nemen we de btw-administratie voor onze rekening en gidsen we je door de regelgeving op het vlak van vrijwilligers en medewerkers.
Accofisc begeleidt onder meer deze non-profitorganisaties:

• Sportclubs
• Festivalorganisatoren
• Jeugdbewegingen
• Goede doelen
• …

Totaalbegeleiding

Op basis van ons uitgebreide aanbod aan expertises ondersteunen we je met een complete dienstverlening. Zo helpen we je bij het nemen van beslissingen en kan jij focussen op de werking van je vereniging.

DSC07847

Benieuwd naar onze service voor vzw's?

Contacteer ons!