Icon starters begeleiding 1Startersbegeleiding

De opstart

Wil je een eigen zaak starten? Dan popel je om eraan te beginnen. Minder enthousiast word je wellicht van alle formaliteiten die bij de oprichting van een eigen vennootschap komen kijken. Extern advies inwinnen bij een specialist in de begeleiding en coaching van starters is dus allerminst een overbodige luxe. Wij kijken met een objectieve bril naar je plannen en zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd en goed voorbereid de stap naar het ondernemerschap kan zetten.

Haalbaarheidsstudie

Je gelooft rotsvast in de slaagkansen van je businessidee. Maar is dat ook zo voor de buitenwereld? Zal je concept wel aanslaan? Is de markt nog niet verzadigd in je segment? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Hoe zit het met je verdienmodel? En maakt je idee ook kans om op lange termijn te overleven?

Wij kijken met een objectieve blik naar je plannen en gieten onze conclusies in een haalbaarheidsstudie. Zo weet je perfect waaraan je je kan verwachten voor je erin vliegt.

WIT 20221117 120225 filter accofiscweb

Businessplan en financieel plan

Een zaak oprichten doe je niet snel-snel, hoe innovatief en origineel je project ook is. Een businessplan met bijhorend financieel plan moet altijd het uitgangspunt zijn. Wij helpen je bij de opmaak ervan, geven tips, sturen bij waar nodig en maken een raming van de (opstart)kosten en een inschatting van de inkomsten. Dit ondernemingsplan wordt de leidraad voor waar je met je onderneming naartoe wil. Handig ook: je kan het gebruiken om leveranciers te overtuigen of de bank om een financiering te vragen.

Formaliteiten bij de oprichting

Heeft je idee de haalbaarheidsstudie doorstaan en heb je een sterk businessplan in handen? Dan helpen wij je bij de effectieve oprichting van je onderneming. We adviseren je over de passende rechtsvorm en begeleiden je bij alle administratieve formaliteiten die bij de oprichting komen kijken:

  • Aanvraag ondernemingsnummer/btw-nummer
  • Opening bankrekening
  • Aansluiting bij sociaal verzekeringsfonds

We geven je ook advies over je loon als bedrijfsleider, de tarieven van de vennootschapsbelasting of het voeren van je boekhouding.

WIT 20221117 153131 1 filter accofiscweb
DSC07847

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.