Icon boekhouding 5

Automatische gegevensuitwisseling van buitenlandse rekeningen en buitenlandse levensverzekeringen

Vanaf 1 januari 2017 wisselen 100 landen wereldwijd, waaronder ook een aantal beruchte belastingparadijzen zoals Panama, de Kaaimaneilanden,… maar ook Luxemburg, een spectaculaire hoeveelheid informatie over een hele waaier beleggings- en investeringsproducten automatisch met elkaar uit.

Het gaat niet alleen over de identificatiegegevens en de rekeningen, maar ook over de saldi van de buitenlandse rekeningen, ontvangen intresten en dividenden, het brutobedrag van de effecten die worden verkocht en ook de tegenwaarde van buitenlandse verzekeringen. Deze gegevens zullen voortaan worden uitgewisseld.

De Belgische fiscus krijgt hierdoor een heel goed beeld op uw vermogen in binnen- en buitenland! Wie nog denkt onder de fiscale radar te kunnen blijven, zou wel eens onaangenaam verrast kunnen worden.

Mocht u alsnog over buitenlandse rekeningen en/of buitenlandse levensverzekeringen beschikken, neem dan spoedig contact met ons op met betrekking tot uw mogelijkheden inzake fiscale regularisatie en/of voor meer informatie over de te volgen procedure.

Wenst u meer informatie?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of boek een afspraak.
Boek meteen een afspraak!
Default contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.