Icon boekhouding 5

Is het voordelig om mijn woonkrediet te verlengen?

Vanaf 01/01/2020 valt de woonbonus bij de aankoop van een woning weg voor leningen die aangegaan worden vanaf die datum. Wie in Vlaanderen een eigen woning aan heeft gekocht en hiervoor een hypothecair krediet aanging, kan de afgeloste bedragen van dit krediet onder voorwaarden in mindering brengen van de personenbelasting.

Doordat er vanaf 2020 geen woonbonus meer toegekend wordt voor een nieuwe lening, vragen sommigen zich af of het interessant is om hun huidige lening te herfinancieren naar een langere lening. Vanaf 01/01/2020 worden deze looptijdwijzigingen echter geneutraliseerd. De Vlaamse overheid zal alle looptijden op 31/12/2019 ‘bevriezen’ en zich daarop baseren.

Als u uw lening nog kan verlengen voor het einde van dit jaar, zou u dus wel nog in aanmerking kunnen komen. Al is het twijfelachtig of uw huidige of nieuwe bank daarin mee zal gaan. Voor een korte periode zal dit eventueel mogelijk zijn, maar dan zullen de dossier- en aktekosten misschien niet opwegen tegenover het voordeel dat u zal doen.

Wenst u meer informatie?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of boek een afspraak.
Boek meteen een afspraak!
Default contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.