Icon boekhouding 5

Premie voor personeel PC313

In een sectoraal akkoord werd aan alle bedienden van het PC313 (Apothekers en tarificatiediensten) vanaf dit jaar een extra voordeel van 250 EUR toegekend.

Deeltijdse werknemers krijgen een deel van de premie in verhouding tot hun graad van tewerkstelling.

De werkgever kan de premie toekennen onder de vorm van een klassieke loonsverhoging of een alternatieve verloning.

De gewone loonsverhoging is voor het personeelslid de minst interessante, gelet op de hoge belastingstarieven in België.

De werkgever kan er evenwel voor kiezen om een alternatieve verloning te geven aan het personeel. Zo houdt de bediende netto ongeveer dubbel zo veel over. Mogelijkheden zijn ecocheques, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering of een groepsverzekering. Door deze alternatieve verloning houdt de Indien u opteert voor maaltijdcheques, kan u als zaakvoerder van de vennootschap ook persoonlijk maaltijdcheques toekennen voor het maximum bedrag per gewerkte dag dat de bediende ontvangt.

Informeer u bij uw sociaal secretariaat naar de exacte premie die u moet geven. Vergeet ook niet te vragen naar de kosten die aangerekend worden bij de aankoop van maaltijdcheques of eocheques. Uw dossierbeheerder staat u graag bij met verder advies.

Wenst u meer informatie?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of boek een afspraak.
Boek meteen een afspraak!
Default contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.