Icon boekhouding 5

Wees waakzaam voor statutenfraude

Er is een nieuwe vorm van oplichting bij bedrijven ontdekt, namelijk statutenfraude. Dit betekent dat personen die niets met de vennootschap te maken hebben een valse algemene vergadering kunnen opstellen en laten publiceren in het Belgisch Staatsblad. Op deze manier benoemen ze zichzelf tot zaakvoerder of bestuurder van uw vennootschap.

Wanneer deze publicatie is doorgevoerd kunnen de valse zaakvoerders of bestuurders bij de bank langsgaan en een volmacht bekomen van de bankrekening van de vennootschap. Vervolgens kunnen zij geld van de vennootschap afhalen of overschrijven naar hun eigen bankrekening.

Om dit tegen te gaan zou u het Belgisch Staatsblad dienen te controleren op publicaties in verband met uw vennootschap. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor! Het is mogelijk om uw onderneming te registreren op www.wettelijke-publicaties.be. Hierdoor wordt u per mail in kennis gesteld wanneer er een publicatie van uw onderneming in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad verschijnt.

Indien er dan een onechte publicatie verschijnt, kan de bank verwittigd worden, kan er een rechtzetting worden aangevraagd en wordt er best strafklacht neergelegd bij de politie.

Om u nog meer van dienst te zijn, zullen wij de registratie van uw onderneming op ons nemen. Wij brengen dit voor u in orde en laten de mails bij ons toekomen in verband met publicaties van uw vennootschap. Op deze manier kunnen wij waakzaam zijn voor statutenfraude en bovendien zullen we sneller op de hoogte zijn wanneer een correcte publicatie verwerkt wordt.

Wenst u meer informatie?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of boek een afspraak.
Boek meteen een afspraak!
Default contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.