Icon boekhouding 5

Welke informatie moet zeker op de website of facebookpagina van uw onderneming staan?

Heeft uw onderneming een website of facebookpagina, dan moet u hierop een aantal verplichte zaken vermelden, ook al verkoopt u geen producten of diensten online. Enkele vermeldingen zijn vanzelfsprekend: naam, adres, contactgegevens, ondernemingsnummer. Andere vermeldingen zijn dat niet.

Hieronder treft u een overzicht van de gegevens die u op uw website of facebookpagina verplicht dient te vermelden:

  1. Naam: dat is de naam van uw onderneming. Heeft u geen ondernemingsnaam, vermeld dan uw eigen naam.

  1. Adres: het adres waar uw onderneming gevestigd is.

  1. Contactgegevens: contactgegevens waardoor snelle en effectieve communicatie met uw onderneming mogelijk is, bijvb. een telefoonnummer, e-mailadres.

  1. Ondernemingsnummer: dit is het unieke identificatienummer van uw onderneming, toegekend bij uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, het begint met 0 of 1, en dan negen cijfers.

  1. Toezichthoudende autoriteit: als u voor uw handelsactiviteit een vergunning nodig hebt, vermeld dan de gegevens over de bevoegde toezichthoudende autoriteit.

  1. Gereglementeerd beroep: vermeld in dat geval de beroepsvereniging en de beroepstitel, en een verwijzing naar de beroepsregels.

  1. BTW-nummer: als uw activiteit onderworpen is aan BTW, dan moet u het BTW-nummer (= BTW BE en dan het ondernemingsnummer) vermelden.

  1. Gedragscode: heeft uw onderneming een gedragscode ondertekend, dan moet u dat vermelden en erbij zetten waar ze te raadplegen is.

Uit controles blijkt dat meer dan de helft van de ondernemingen niet in orde is. Voorlopig krijgt u enkel een waarschuwing van de FOD Economie als u niet in orde bent, maar op termijn kan u er ook een boete voor krijgen.

Wenst u meer informatie?

Neem contact met ons via onderstaand formulier of boek een afspraak.
Boek meteen een afspraak!
Default contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Laat hier uw gegevens na.